Home » Het Team van Toppie!

 

Het bestuur bestaat uit enthousiaste mensen, die allemaal hun eigen persoonlijke redenen hebben om zich in te zetten voor autistische kinderen in Suriname. Het bestuur en het team is met volle overgave actief om van Stichting Toppie! een groot succes te maken. Een samenwerking van deskundige en ervaringsdeskundige. Samenwerken werkt!

 

Algemeen Bestuur (Nederland)

voorzitter/directeur
Dhr. R.E.C. Wondel Bestuurslid (ervaringsdeskundige/jeugdwerker)

Bestuur
Mevr. N. Wondel-Warnier ervaringsdeskundige, jeugdwerker
Mevr. C. Lisse Bestuurslid (maatschappelijk-werkster HBO/MDW-pedagogiek)
Mevr. F . Buijsman Bestuurslid (verpleegkundige/ zorgmanager HBO autisme)

 

Referentiepersoon in Suriname: mevr. Astrid I. Belliot-Buitenman, B.Sc., MPA

Adviseuse/Deskundige pool Nederland
Mevr. M. Grunberg-Vos GZ psycholoog, sociaal werker)
Mevr. J. Riedijk Pedagoog en eigenaar van bureau Sensitief Coachen


Vaste vrijwilligers NL:
Mevr. O. Vaarnold: Sociaal dienstverlener, begeleidster jongeren met een beperking

 

Vaste vrijwilligers Suriname: 
Dhr. L. George :           Sergeant Suriname / Jeugdbegeleider
Mevr. R. Etnel:             Ervaringsdeskundige / Leerkracht
Mevr. M. van der Toorn:     Verpleegkundige/ Supervisor

 

 

kruis-duin.jpgBij Toppie: 08- 2013 - 30-6-2017

ERE Bestuurslid Dhr. R. Grunberg (Psychiatric Specialist Nursing & Projects) 

Dhr. R. Grunberg - Psychiater (Psychiatric Specialist Nursing & Projects)

Woord van Roell:

Stichting Toppie! is een zeer bruisend initiatief dat eindelijk tot ontplooiing zal komen. Uitgangspunten zijn persoonsgericht en gericht op "Kunnen" van het kind. Een andere insteek dat meer inspeelt op de behoefte. Het streven om dit in Suriname vorm te geven zal zeker met zulke gedreven maar vooral (ervarings) deskundige personen wel lukken Toppie!...

 

Woord van:

Mevr. Cynthia Lisse - maatschappelijk werkster(pedagogiek-H.B.O-MWD)

Woord van Cynthia: Ik wil mij inzetten voor de kinderen in Suriname om hun te leren niet meer te denken in beperkingen maar in krachten en mogelijkheden en hun helpen deze te realiseren. Stichting Toppie sluit precies aan bij mijn Missie en Visie.

 

Mevr. Oltagracia Vaarnold

Woord van Oltagracia: Als begeleidster voor jongeren met een beperking dacht ik..VROEGER DAT MIJN BEPERKINGEN MIJN GRENZEN WAREN: Mijn motivatie om mij aan te sluiten bij stichting Toppie komt voor uit mijn interesse in het omgaan met mensen. Het geeft mij voldoening om mensen op weg te helpen, om niet te denken in beperkingen maar in het zien van kansen en mogelijkheden. Mijn missie en mijn visie is mij inzetten voor kinderen in Suriname. Hun te helpen en te realiseren dat er mogelijkheden bestaan. Stichting Toppie sluit hier precies bij aan.

 

Mevr. Ingrid Jonker-Kikkert - Bachelor's degree Maatschappelijk werk en dienstverlening (HBO) Ingrid: Soms komt iets op je pad, waarbij je hart en hoofd allebei zeggen dat het goed is. Stichting Toppie! is daar een voorbeeld van. Ik heb ervaring met het omgaan en werken met mensen met een vorm van autisme (studie, vrijwilligerswerk) en het anders denken fascineert mij enorm. Het feit dat Stichting Toppie! de kinderen met autisme ziet als unieke wezens en hen wil helpen op een betere plek in de samenleving is geweldig! Wat het nog beter maakt is dat ze het niet alleen willen doen, maar weten dat samenwerken met andere instanties/stichtingen er voor zorgt dat er geen kind tussen wal en schip zal vallen. Ik kan mij geen betere Stichting wensen waar aan ik mijn vrije tijd wil spenderen.

 

Suriname:

Mevr.  Ilse Sedney

Woord van Ilse: Mijn naam is Ilse Sedney, Ik ben vrijwilliger geworden van Toppie. omdat ik persoonlijk mensen en kinderen ken met autisme en ik ze een warm Hart toedraag. Ook vindt ik het fijn, interessant om met deze doelgroep om te gaan.

.

Mevr. Rolyn Etnel:

Woord van Rolyn: Autisme was bij mij niet bekend totdat ik een keer een berichtje op FB las van stichting toppie. Ik schaam me geen moment voor mijn dochter. Ze is lief, aardig, behulpzaam en heel warm. Van haar kan je altijd een knuffel verwachten het maakt niet uit wie je bent. Soms is ze ongeduldig of staart ze naar je zonder wat te zeggen. Ze is zeer creatief waardoor ze heel veel leuke snufjes kan maken. Wij houden van haar en ik zal haar blijven ondersteunen tot mijn laatste adem. Ouders schaam je niet voor je kind. Praat met mensen dan vind je zeker hulp. Ik doe dat altijd en het geeft mij een voldoening als mens.

 

Dhr. Gelton Kadosoe

Woord van Gelton: Ik wil graag vrijwillig bij Toppie! werken omdat ik het leerrijk vind om met kinderen bezig te zijn op een speciale manier.  Ik ben ook medewerker van een kinderclub van de Volle Evangelie Gemeente De Banier. Ik zou graag willen helpen om stichting Toppie!  naar de top te brengen. 

 

Mevr. Monique van Genderen

Woord van Monique: Mijn motivatie om bij Stichting Toppie te werken als vrijwilliger komt doordat ik veel van kinderen houdt. Vindt het ook heel erg belangrijk dat kinderen met autisme goed begeleid worden en aandacht krijgen waardoor zij het gevoel ook krijgen erbij te horen, Deze speciale kinderen hebben heel veel talent maar moet goed begeleid en ontwikkeld worden. Ik voel mij daarom betrokken om deze groep van kinderen bij te staand om hun talenten en dromen verder te ontwikkelen. De kinderen verdienen een kans.