Home » Autisme » Autisme op school

Het belang van bewustwording autisme via educatieve diensten.

Het is bekend en gedocumenteerd dat de stedelijke school districten onder gefinancieerd zijn en dringend behoefte hebben aan financiën en zelfs herstructurering. 

De meeste scholen hebben dan ook géén middelen om extra diensten zoals begeleiding en ondersteuning in het onderwijs voor deze jongeren te verstrekken Dit vereist ook aanvullende financiering om deze extra diensten te verlenen, maar de financiering is meestal niet voldoende. Het is al bijna onmogelijk voor veel werkende klasse gezinnen omdat ze het gewoon niet kunnen veroorloven om te betalen voor de specifieke begeleiding die deze kinderen nodig hebben

Gepest worden op school, onbegrip van de leerkrachten i.v.m gebrek aan kennis over Autisme, middelen en tijd. Het niet meekomen met de sociale discipline op school en/ of leermethode. Waardoor men jongeren ziet die over het algemeen niet willen luisteren en frequente problemen met discipline hebben. Dit geldt met name voor jonge jongens. En dit allemaal door gebrek aan kennis over Autisme, tijd, ruimte en geld. 

Het feit dat deze perceptie bestaat veroorzaakt extra problemen als het gaat om de juiste diagnose van autisme.

Kinderen vallen niet zomaar uit van school. Ze komen niet opeens thuis te zitten. Vaak heeft het te maken met een combinatie van problemen. Omdat er een stoornis speelt, zoals bijvoorbeeld autisme of omdat een kind hoogbegaafd is en geen aansluiting vindt enz.

Surinaamse kinderen met autisme worden nog vaak verkeerd gediagnosticeerd met andere stoornissen of gedragsproblemen. Vele malen is het organische psychosen, mentale retardatie, of gedragsstoornis. Andere keren zijn bekeken als gewoon slecht gedrag en een gebrek aan "home training 'en daarom genegeerd. En dit is uiteraard zeer frustrerend voor de ouders.